Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

CAPPADOCIA - DESCOPERA TARAMUL DERVISILOR, DANSATORII ROTITORI

Descriere

• 7 nopti cazare in hoteluri de 4* cu Demipensiune si All Inclusive • Ghid insotitor in limba romana pe tot parcursul circuitului • Toate TAXELE sunt INCLUSE • BONUS asigurare medicala si storno Travel Protection indiferent de varsta
Descriere Program

Ziua 1– Cluj Napoca– Antalya
Intalnire cu ghidul insotitor din partea agentiei Cocktail Holidays la Aeroportul International Avram Iancu din Cluj Napoca si imbarcare la cursa TAROM catre Antalya. Dupa aterizarea pe Aeroportul din Antalya, veti fi asteptati pentru transfer la hotel. Cazare in hotel 4* in zona Antalya, regim de masa All Inclusive.

Ziua 2– Antalya – Mevlana – Kaymakli
Mic Dejun. Dupa eliberarea camerelor, veti incepe incursiunea in Cappadocia – una dintre cele mai spectaculoase regiuni ale Turciei. Asezata in centrul Anatoliei, aceasta regiune se remarca atat prin incarcatura sa culturala cat mai ales prin peisajele pe care le veti descoperi aici. Numele de Cappadocia provine din limba persana si inseamna “Tara cailor frumosi” ceea ce ne aminteste in permanenta despre felul in care a evoluat de-a lungul timpului aceasta regiune, a carei principala indeletnicire a fost cresterea cailor. Prima regiune vizitata este Konya, locul de provenienta al dervisilor rotitori, personaje ce par desprinse din povestile fantastice, care prin dansul lor, Sama, creaza o punte intre mistic si lumesc. Veti vizita aici Muzeul Mevlana, unde se afla mormantul lui Rumi, important reprezentant al sufismului, puternic manifestat in regiunea Konya sub Ordinului Dervisilor (cunoscut si sub numele de Ordinul Mevleni). Vizita continua cu Kaymakli, orasul subteran, constructie desfasurata pe cateva etaje subterane, din care 5 sub deschise vizitarii. Acesta a aparut ca ascunzatoare a crestinilor in fata invaziei arabe si dispune de toate structurile unui oras suprateran: coridoare largi, bucatarii comune, spatii pentru depozitarea alimentelor, dormitoare, chiar si cimitire. Sistemul de ventilatie al orasului subteran era asigurat de un put central iar apa utilizata in acest mediu provenea din doua puturi interioare. Cazare si cina la hotel de 4* in Cappadocia.

Ziua 3– Cappadocia
Mic Dejun. In aceasta zi, veti continua incursiunea in Taramul Dervisilor, prin tururi panoramice ale principalelor vai ale Cappadociei in care veti descoperi formatiunile stancoase sub forma de hornuri, opera de arta a naturii, unice in lume atat datorita aspectului selenar cat si datorita suprafetei foarte extinse pe care o ocupa. Cel mai frumos peisaj al Anatoliei Centrale il constituie Cappadocia vazuta de sus. Optional puteti alege o plimbare cu balonul pentru a admira formatiunile stancoase. Valea Devrent este prima pe care o veti vizita, dintr-o serie de vai pe care se extind formatiunile stancoase. Aceasta mai este cunoscuta si sub numele de “Taramul Imaginatiei” ceea ce subliniaza inca o data caracterul feeric al acestui tinut. Spre deosebire de celelalte regiuni ale Cappadociei, aici veti descoperi rocile asa cum au fost ele realizate de natura in urma eroziunii si a fenomenelor vulcanice, fara interventii umane asa cum este cazul celorlalte vai unde au fost construite locuinte in piatra. Traseul acestei zile continua cu orasul Avanos, cunoscut pentru arta olaritului. Dupa amiaza veti descoperi valea raului Kizilirmak , cel mai lung rau al Anatoliei. Turul continua cu Valea Calugarilor , locul in care stancile se inalta spre cer asemenea dervisilor in dansul lor mistic. Doritorii pot vizita orasul Goreme (se achita la , un adevarat muzeu in aer liber, ansamblu de biserici si capele sapate in piatra. De-a lungul anilor, acesta a fost un important centru religios si spiritual al Turciei. Seara puteti afla mai multe despre traditiile turcesti, participand la cina optinala cu specific traditional turceasc. Aici veti incerca preparate culinare ale bucatariei turcesti. Seara, intoarcere la hotel pentru cazare si cina.

Ziua 4– Cappadocia
Micul dejun. Veti incepe ziua cu un tur panoramic in care veti putea admira Valea Rosie, Kizilcukur in limba turca, manastirea care domina intreaga vale si satul Cavusin in care se afla cele mai multe case si biserici construite in stanca. Grotele sapate in aceste formatiuni stancoase au servit de-a lungul timpului ca adapost, loc de reculegere si lacas de cult. Cea mai importanta constructie este Biserica Sfantul Ioan, care se afla in varful unuia dintre dealuri. Aceasta a fost construita in secolul al V-lea si este cel mai mare lacas de cult contruit intr-o grota a Cappadociei. Turul continua cu o vedere panoramica asupra formatiunilor de roca din Catalkaya si asupra Vaii Porumbeilor, Guvercinlik, unde se afla cea mai mare “comunitate” de porumbei din lume. Intoarcere la hotel pentru cazare si cina. Seara, optional, puteti participa la un spectacol incredibil al dansatorilor rotitori. Veti avea ocazia sa aflati mai multe despre dansul acestora ca parte a spiritualitatii turcesti.

Ziua 5– Cappadocia - Antalya
Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor veti parasi acest taram de poveste pentru a va indrepta catre tarmul Marii Mediterane, unde va vor intampina peisaje de vis ale apelor turcoaz ale Mediteranei si crestelor inalte ale muntilor Taurus. Regiunea Antalya, renumita astazi in special pentru statiunile ce s-au dezvoltat in jurul orasului Antalya, a aparut in jurul anului 150 I.H. ca port gazda pentru flota lasata mostenire de regele Attalos al II-lea, regele Regatului Pergamon, de la al carui nume deriva si denumirea actuala a orasului. In drumul catre coasta Mediteranei veti opri la un cunoscut magazin de vinuri si o fabrica de covoare, unde veti avea ocazia sa descoperiti secretele micilor producatori care sporesc farmecul zonelor traditionale turcesti. Optional, puteti vizita Valea Ihlara. Transfer pentru cazare la hotel 4*, All Inclusive in zona Antalya.

Ziua 6– Antalya
Mic dejun. In aceasta zi veti descoperi farmecul orasului Antalya. Inainte de a porni in turul orasului veti face o scurta oprire la o fabrica de bijuterii si la un magazine de produse din piele, de unde veti putea achizitiona cadouri si suveniruri pentru cei dragi. Poporul turc este foarte cunoscut pentru magazinele in care satisfactia clientului este pe primul loc la fel si ospitalitatea gazdelor este principalul mod de prezentare a produselor comercializate. Nu ezitati a negocia pretul produselor! Astfel, le veti demonstra negustorilor turci ca produsele lor sunt apreciate si dorite de catre dumneavoastra. Veti servi pranzul intr-un restaurant local unde veti avea inclusa si o bautura locala. Timp de doua ore, veti descoperi orasul Antalya, intr-un tur al centrului vechi. Veti descoperi un oras fascinant in care modernismul se imbina armonios cu istoria bogata a unei civilizatii unice. Turul se incheie cu o oprire la Cascada Karpuzkaldiran, cea mai mare din regiunea Antalya. Intoarcere la hotel 4*, All Inclusive in zona Antalya.

Ziua 7– Antalya
Mic dejun. Timp liber pentru plaja si cumparaturi. Doritorii pot solicita reprezentantului nostru local oferta de excursii optionale disponibile in acea perioada. Cazare la hotel 4*, All Inclusive in zona Antalya.

Ziua 8– Antalya – Cluj Napoca
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru cursa Tarom cu destinatia Cluj Napoca.

Va rugam sa alegeti o data de CheckIn si CheckOut pentru a vedea preturile.