Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

CIRCUIT 3 ZILE IN BISTRITA

Descriere

Destinatie: Romania

Durata: 1 zi, fara cazare

Pretul include: 
 - transport cu autocar clasificat;
 - 2 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Bistrita 3* in Bistrita sau similar;
 - ghid de turism atestat.

Pretul nu include: 
 - intrarile la obiectivele turistice - au caracter orientativ (Parcul Dendrologic Arcalia 3 lei / pers, Muzeul Memorial Liviu Rebreanu 8 lei / pers; Muzeul Graniceresc Nasaudean 8 lei / pers, Muzeul Memorial George Cosbuc 8 lei / pers);
 - cheltuieli personale;
 - taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata;
 - alte costuri neprecizate la rubrica pretul include;
 - asigurare medicala (dupa caz) si storno;
 - locuri preferentiale in autocar - primele 3 randuri (100 lei / pers / loc rand 1, 75 lei / pers / loc rand 2, 50 lei / pers / loc rand 3);
 - vizite optionale;
 - alte taxe de vizitare;
 - ghizii locali specializati;
 - taxa de rezervare pentru obiectivele turistice (dupa caz);
 - alte costuri neprecizate la rubrica pretul include;
 - supliment 2 cine - 150 lei / pers (meniu fix, prestabilit, valabil pentru intregul grup) se achita OBLIGATORIU in agentie, inainte de plecare.
 
Avans minim 30% in termen de 7 zile de la momentul efectuarii rezervarii. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare. 

Modalitati de plata: cash in agentiile de turism, cash in agentiile bancare, prin transfer bancar (internet banking) sau plata cu cardul direct pe site. 
Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Supliment camera single: 350 lei/pers. In cazul nerealizarii grupului minim ne rezervam dreptul de a anula plecarea, cu posibilitatea inscrierii la un program similar.

Tarife copii:
Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 65% din pret pachet ( 515 lei).
Copiii cu varste 5 ani - 12 ani cazati cu doi adulti achita 85% din pret pachet (675 lei), beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar.
Copiii cu varsta peste 12 ani sau copiii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

Acte necesare: Carte de identitate valabila. 

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

OBSERVATII generale de calatorie:
1) tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
2) camerele single se confirma doar de catre agentie; persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partener vor fi informati telefonic sau in scris si vor achita suplimentul de camera single cel tarziu cu 3 zile inainte de plecare; achitarea suplimentului de camera single nu implica loc singur pe bancheta in autocar. Refuzul de a achita suplimentul single inainte de plecare si renuntarea la calatorie se penalizeaza conform articolului Conditii pentru Anulari / Penalizari;
3) clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale; existenta anumitor facilitati precum minibar, balcon, frigider, cana fierbator pentru prepare ceai/cafea in fiecare camera, wi-fi in camera, etc nu pot fi garantate de catre agentie atat timp cat se asigura categoria de stele mentionata in programul detaliat. Unitatea de cazare poate solicita taxe suplimentare (minibar /frigider, seif, aer conditionat etc), turistul avand obligatia sa le achite si se informeze asupra acestora inaintea utilizarii acestor servicii. Este interzis fumatul in camerele unitatilor de cazare (cu exceptia camerelor pentru fumatori). In caz contrar, turistul va suporta toate penalizarile impuse de unitatea de cazare. Eventualele daune produse de turist in unitatea de cazare revin ca obligatie de plata acestuia. 
4) agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
5) daca pentru pentru efectuarea calatoriei este necesara indeplinirea de catre Calator a unor formalitati suplimentare (de exemplu, calatoria impreuna cu minori, situatia in care numele calatorului este schimbat ca urmare a casatoriei/desfacerii ei etc.), acesta are obligatia de a indeplini toate cerintele legale. Pentru o informare optima, agentia recomanda si consultarea site -ului www.politiadefrontiera.ro si a site-ului Ministerului Afacerilor Externe a Romaniei: http://www.mae.ro, pentru informatii complete privind Regimul de calatorie in strainatate, cat si in ceea ce priveste conditiile de calatorie/intrare pe teritoriul tarii/tarilor de destinatie. 
6) daca tara de destinatie impune obligativitatea efectuarii unor teste PCR pentru virusuri (SARS COV 2, sau alt tip de virus) sau obligativitatea de vaccinare, acestea din urma cad in responsabilitatea turistului si nu obliga agentia de turism la vreo despagubire sau anulare gratuita a rezervarii. 
7) distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup; in cazul  in care turistul are cerinte speciale cu privire la cazare  (camere alaturate, camere cu balcon, etc) nu vor fi considerate confirmate decat in masura disponibilitatii de la fata locului.Mesele incluse in program sunt de categorie meniu standard, fix pentru toti turistii la fel. Orice solicitare de schimbare a acestuia se considera drept cerere speciala si se achita extra la fata locului de catre turist. Agentia de turism nu garanteaza meniuri speciale, nu are obligatia de a se informa cu privire la preferintele sau regimurile culinare ale turistilor, acestea fiind satisfacute in masura posibilitatilor la fata locului. Nominalizarea hotelurilor se va face la cerere dupa transmiterea informarii de plecare (cu 2 zile inainte de inceputul calatoriei, prin exceptie cu 24 ore inainte de plecare). Mentiunea in program a denumirii hotelului continuata de expresia asau similara face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
8) ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului; in caz exceptional, obiectivele din program se pot inlocui cu altele doar din motive care nu tin de agentie sau turisti (conditii meteo, restrictii de acces, cauze naturale, decizii care tin de autoritati);
9) conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor si la obiectivele turistice pot fi asigurate doar de catre ghizii locali; ghidul roman va face o prezentare in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care se achita taxe ghizi locali in programul turistic sau daca grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia la fata locului.
10) agentia nu este raspunzatoare pentru deteriorarea, pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
11) este obligatorie respectarea instructiunilor ghidului insotitor si intervalele orare date de acesta; este obligatorie respectarea masurilor de pandemie in vigoare. Pentru obiectivele turistice unde este nevoie de rezervare in prealabil, agentia va percepe o taxa de rezervare;
12) efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site - recomandam citirea acestuia); turistul isi asuma ca este apt pentru calatorie si nu necesita asistenta specializata (cazuri medicale/ dizabilitati). Turistul aflat in situatieatipica (medicala sau de necesitate speciala) este obligat ca notifice in scris agentia cu privire la situatia personala inainte de inscriere si sa ceara acordul pentru participare. Ne rezervam dreptul de a refuza participarea persoanelor care ca urmare a situatiilor speciale pot pune in dificultate derularea programului turistic, afectand astfel toti participantii la calatorie.
13) transportul se va realiza cu microbuz, minibus, midiautocar, autocar in functie de numarul de turisti participanti la program; turistul are obligatia respectarii conditiilor de transport persoane disponibile pe site (recomandam citirea acestora).. In mijlocele de transport sunt interzise fumatul, consumul de bauturi alcoolice sau substante stupefiante. Ne rezervam dreptul de a nu imbarca sau de a debarca (dupa caz) pasagerii in stare de ebrietate si pasagerii care afecteaza ordinea si siguranta celorlalti pasageri sau a conducatorilor auto, ori incalca conditiile de transport persoane, fara rambursarea costurilor de transport. Pasagerii se obliga sa achite catre compania de transport contravaloarea oricaror distrugeri aduse mijloacelor de transport.
14) transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer; pentru un numar mai mic de persoane, transbordarea se efectueaza in conditii speciale comunicate de agentie (tarif si durata);
15) prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat si se completeaza cu informatiile precontractuale disponibile pe site (recomandam citirea acestora). Recomandam incheierea asigurarii storno pentru a va proteja inainte de plecare (in cazul anularii calatoriei) si a asigurarii medicale pentru protectie pe durata derularii programului turistic (in cazul unor situatii medicale neprevazute).

Imbarcari din tara: 
NOTA transferuri: Transferurile din tara se efectueaza cu autoturismul, microbuzul, minibus sau autocar in functie de marimea grupului, cu auto proprii sau cu parteneri locali care efectueaza curse regulate. Ora de transfer se va comunica in functie de localitatile de preluare si se vor grupa toti pasagerii pe traseul respectiv catre Bucuresti / sau localitate de destinatie (in cazul efectuarii transbordarii pentru mai multe curse, durata asteptarii masinilor de transfer poate fi de maxim 2 ore). Pentru imbarcarea din tara, transferul se achita si se confirma cu cel tarziu 5 zile inainte de plecare. Tarifele sunt per persoana dus- intors, iar in cazul in care transferul se efectueaza doar pe un sens, se va achita jumatate din tariful corespundator rutei.

Campina - Bucuresti - retur (Benzinarie OMV) - GRATUIT
Giurgiu - Bucuresti - retur (Rompetrol vis-a-vis de Kaufland) - 175,00 lei
Mioveni - Bucuresti - retur (Catedrala Sf Petru si Pavel) - 220,00 lei
Pitesti - Bucuresti - retur (Petrom Podul Viilor) - 200,00 lei
Rm Valcea - Bucuresti - retur (Gara) - 250,00 lei
Ploiesti - Bucuresti - retur (Benzinaria Petrom Metro) - GRATUIT
Targoviste - Bucuresti - retur (Hotel Valahia) - 180,00 lei

Conditii pentru ANULARI, PENALIZARI:
a) 30% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii. 
b) 70% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face in intervalul 30 zile - 16 zile inainte de plecare.
c) 100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile inainte de plecare.
d) 100% din pretul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.
e) 100% din pretul pachetului de servicii in cazul achizitionarii pachetelor cu orice tip de reducere: Early Booking/ Inscrieri timpurii/ Litoralul pentru toti/ Decada balneara/ Saptamana de refacere/ O saptamana la munte/ Last minute/ Ultra Last minute/ Oferte speciale/ Targ Turism/ Seniori/ Craciun/ Revelion/ Martisor/ Fidelitate sau alte programe similare.
f) 100% din pretul pachetului de servicii cand calatorul nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare efectuarii calatoriei nu sunt complete sau nu sunt conforme cu cerintele normelor legale in vigoare, cand calatorul este intors de la granitele Romaniei de catre politia de frontiera din motive ce nu tin de agentie sau calatorul nu este acceptat de catre organele de frontiera din tara de destinatie (valabil pentru calatoriile inafara Romaniei).
g) 100% din pretul pachetului de servicii pentru in cazul in care plata pentru serviciile turistice interne a fost facuta partial sau integral cu vouchere de vacanta.
h) 100% pentru biletele de avion.

Nota: In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un VOUCHER emis de CISTOUR (considerat anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata). Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni de la emitere, integral la efectuarea uneia sau mai multor rezervari pentru orice pachete CISTOUR Agency in calitate de organizator. In cazul utilizarii VOUCHER-ului pentru mai multe pachete turistice, acestea trebuie comunicate simultan.

Destinatie: Romania

Durata: 1 zi, fara cazare

Pretul include: 
 - transport cu autocar clasificat;
 - 2 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Bistrita 3* in Bistrita sau similar;
 - ghid de turism atestat.

Pretul nu include: 
 - intrarile la obiectivele turistice - au caracter orientativ (Parcul Dendrologic Arcalia 3 lei / pers, Muzeul Memorial Liviu Rebreanu 8 lei / pers; Muzeul Graniceresc Nasaudean 8 lei / pers, Muzeul Memorial George Cosbuc 8 lei / pers);
 - cheltuieli personale;
 - taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata;
 - alte costuri neprecizate la rubrica pretul include;
 - asigurare medicala (dupa caz) si storno;
 - locuri preferentiale in autocar - primele 3 randuri (100 lei / pers / loc rand 1, 75 lei / pers / loc rand 2, 50 lei / pers / loc rand 3);
 - vizite optionale;
 - alte taxe de vizitare;
 - ghizii locali specializati;
 - taxa de rezervare pentru obiectivele turistice (dupa caz);
 - alte costuri neprecizate la rubrica pretul include;
 - supliment 2 cine - 150 lei / pers (meniu fix, prestabilit, valabil pentru intregul grup) se achita OBLIGATORIU in agentie, inainte de plecare.
 
Avans minim 30% in termen de 7 zile de la momentul efectuarii rezervarii. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare. 

Modalitati de plata: cash in agentiile de turism, cash in agentiile bancare, prin transfer bancar (internet banking) sau plata cu cardul direct pe site. 
Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Supliment camera single: 350 lei/pers. In cazul nerealizarii grupului minim ne rezervam dreptul de a anula plecarea, cu posibilitatea inscrierii la un program similar.

Tarife copii:
Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 65% din pret pachet ( 515 lei).
Copiii cu varste 5 ani - 12 ani cazati cu doi adulti achita 85% din pret pachet (675 lei), beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar.
Copiii cu varsta peste 12 ani sau copiii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

Acte necesare: Carte de identitate valabila. 

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

OBSERVATII generale de calatorie:
1) tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
2) camerele single se confirma doar de catre agentie; persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partener vor fi informati telefonic sau in scris si vor achita suplimentul de camera single cel tarziu cu 3 zile inainte de plecare; achitarea suplimentului de camera single nu implica loc singur pe bancheta in autocar. Refuzul de a achita suplimentul single inainte de plecare si renuntarea la calatorie se penalizeaza conform articolului Conditii pentru Anulari / Penalizari;
3) clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale; existenta anumitor facilitati precum minibar, balcon, frigider, cana fierbator pentru prepare ceai/cafea in fiecare camera, wi-fi in camera, etc nu pot fi garantate de catre agentie atat timp cat se asigura categoria de stele mentionata in programul detaliat. Unitatea de cazare poate solicita taxe suplimentare (minibar /frigider, seif, aer conditionat etc), turistul avand obligatia sa le achite si se informeze asupra acestora inaintea utilizarii acestor servicii. Este interzis fumatul in camerele unitatilor de cazare (cu exceptia camerelor pentru fumatori). In caz contrar, turistul va suporta toate penalizarile impuse de unitatea de cazare. Eventualele daune produse de turist in unitatea de cazare revin ca obligatie de plata acestuia. 
4) agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
5) daca pentru pentru efectuarea calatoriei este necesara indeplinirea de catre Calator a unor formalitati suplimentare (de exemplu, calatoria impreuna cu minori, situatia in care numele calatorului este schimbat ca urmare a casatoriei/desfacerii ei etc.), acesta are obligatia de a indeplini toate cerintele legale. Pentru o informare optima, agentia recomanda si consultarea site -ului www.politiadefrontiera.ro si a site-ului Ministerului Afacerilor Externe a Romaniei: http://www.mae.ro, pentru informatii complete privind Regimul de calatorie in strainatate, cat si in ceea ce priveste conditiile de calatorie/intrare pe teritoriul tarii/tarilor de destinatie. 
6) daca tara de destinatie impune obligativitatea efectuarii unor teste PCR pentru virusuri (SARS COV 2, sau alt tip de virus) sau obligativitatea de vaccinare, acestea din urma cad in responsabilitatea turistului si nu obliga agentia de turism la vreo despagubire sau anulare gratuita a rezervarii. 
7) distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup; in cazul  in care turistul are cerinte speciale cu privire la cazare  (camere alaturate, camere cu balcon, etc) nu vor fi considerate confirmate decat in masura disponibilitatii de la fata locului.Mesele incluse in program sunt de categorie meniu standard, fix pentru toti turistii la fel. Orice solicitare de schimbare a acestuia se considera drept cerere speciala si se achita extra la fata locului de catre turist. Agentia de turism nu garanteaza meniuri speciale, nu are obligatia de a se informa cu privire la preferintele sau regimurile culinare ale turistilor, acestea fiind satisfacute in masura posibilitatilor la fata locului. Nominalizarea hotelurilor se va face la cerere dupa transmiterea informarii de plecare (cu 2 zile inainte de inceputul calatoriei, prin exceptie cu 24 ore inainte de plecare). Mentiunea in program a denumirii hotelului continuata de expresia asau similara face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
8) ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului; in caz exceptional, obiectivele din program se pot inlocui cu altele doar din motive care nu tin de agentie sau turisti (conditii meteo, restrictii de acces, cauze naturale, decizii care tin de autoritati);
9) conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor si la obiectivele turistice pot fi asigurate doar de catre ghizii locali; ghidul roman va face o prezentare in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care se achita taxe ghizi locali in programul turistic sau daca grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia la fata locului.
10) agentia nu este raspunzatoare pentru deteriorarea, pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
11) este obligatorie respectarea instructiunilor ghidului insotitor si intervalele orare date de acesta; este obligatorie respectarea masurilor de pandemie in vigoare. Pentru obiectivele turistice unde este nevoie de rezervare in prealabil, agentia va percepe o taxa de rezervare;
12) efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site - recomandam citirea acestuia); turistul isi asuma ca este apt pentru calatorie si nu necesita asistenta specializata (cazuri medicale/ dizabilitati). Turistul aflat in situatieatipica (medicala sau de necesitate speciala) este obligat ca notifice in scris agentia cu privire la situatia personala inainte de inscriere si sa ceara acordul pentru participare. Ne rezervam dreptul de a refuza participarea persoanelor care ca urmare a situatiilor speciale pot pune in dificultate derularea programului turistic, afectand astfel toti participantii la calatorie.
13) transportul se va realiza cu microbuz, minibus, midiautocar, autocar in functie de numarul de turisti participanti la program; turistul are obligatia respectarii conditiilor de transport persoane disponibile pe site (recomandam citirea acestora).. In mijlocele de transport sunt interzise fumatul, consumul de bauturi alcoolice sau substante stupefiante. Ne rezervam dreptul de a nu imbarca sau de a debarca (dupa caz) pasagerii in stare de ebrietate si pasagerii care afecteaza ordinea si siguranta celorlalti pasageri sau a conducatorilor auto, ori incalca conditiile de transport persoane, fara rambursarea costurilor de transport. Pasagerii se obliga sa achite catre compania de transport contravaloarea oricaror distrugeri aduse mijloacelor de transport.
14) transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer; pentru un numar mai mic de persoane, transbordarea se efectueaza in conditii speciale comunicate de agentie (tarif si durata);
15) prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat si se completeaza cu informatiile precontractuale disponibile pe site (recomandam citirea acestora). Recomandam incheierea asigurarii storno pentru a va proteja inainte de plecare (in cazul anularii calatoriei) si a asigurarii medicale pentru protectie pe durata derularii programului turistic (in cazul unor situatii medicale neprevazute).

Imbarcari din tara: 
NOTA transferuri: Transferurile din tara se efectueaza cu autoturismul, microbuzul, minibus sau autocar in functie de marimea grupului, cu auto proprii sau cu parteneri locali care efectueaza curse regulate. Ora de transfer se va comunica in functie de localitatile de preluare si se vor grupa toti pasagerii pe traseul respectiv catre Bucuresti / sau localitate de destinatie (in cazul efectuarii transbordarii pentru mai multe curse, durata asteptarii masinilor de transfer poate fi de maxim 2 ore). Pentru imbarcarea din tara, transferul se achita si se confirma cu cel tarziu 5 zile inainte de plecare. Tarifele sunt per persoana dus- intors, iar in cazul in care transferul se efectueaza doar pe un sens, se va achita jumatate din tariful corespundator rutei.

Campina - Bucuresti - retur (Benzinarie OMV) - GRATUIT
Giurgiu - Bucuresti - retur (Rompetrol vis-a-vis de Kaufland) - 175,00 lei
Mioveni - Bucuresti - retur (Catedrala Sf Petru si Pavel) - 220,00 lei
Pitesti - Bucuresti - retur (Petrom Podul Viilor) - 200,00 lei
Rm Valcea - Bucuresti - retur (Gara) - 250,00 lei
Ploiesti - Bucuresti - retur (Benzinaria Petrom Metro) - GRATUIT
Targoviste - Bucuresti - retur (Hotel Valahia) - 180,00 lei

Conditii pentru ANULARI, PENALIZARI:
a) 30% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii. 
b) 70% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face in intervalul 30 zile - 16 zile inainte de plecare.
c) 100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile inainte de plecare.
d) 100% din pretul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.
e) 100% din pretul pachetului de servicii in cazul achizitionarii pachetelor cu orice tip de reducere: Early Booking/ Inscrieri timpurii/ Litoralul pentru toti/ Decada balneara/ Saptamana de refacere/ O saptamana la munte/ Last minute/ Ultra Last minute/ Oferte speciale/ Targ Turism/ Seniori/ Craciun/ Revelion/ Martisor/ Fidelitate sau alte programe similare.
f) 100% din pretul pachetului de servicii cand calatorul nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare efectuarii calatoriei nu sunt complete sau nu sunt conforme cu cerintele normelor legale in vigoare, cand calatorul este intors de la granitele Romaniei de catre politia de frontiera din motive ce nu tin de agentie sau calatorul nu este acceptat de catre organele de frontiera din tara de destinatie (valabil pentru calatoriile inafara Romaniei).
g) 100% din pretul pachetului de servicii pentru in cazul in care plata pentru serviciile turistice interne a fost facuta partial sau integral cu vouchere de vacanta.
h) 100% pentru biletele de avion.

Nota: In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un VOUCHER emis de CISTOUR (considerat anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata). Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni de la emitere, integral la efectuarea uneia sau mai multor rezervari pentru orice pachete CISTOUR Agency in calitate de organizator. In cazul utilizarii VOUCHER-ului pentru mai multe pachete turistice, acestea trebuie comunicate simultan.

Itinerariu

Ziua 1

Plecare din Bucuresti la ora 06:00 (Piata Constitutiei, in fata Casei Poporului, parcarea mare) pe ruta Bucuresti - Brasov - Sighisoara - Targu Mures - Bistrita.
 - Castelul Teleki din Posmus a fost construit in anii 1700, Mihaly Teleki, cancelar al Transilvaniei, iar satul Posmus a fost fondat de sasi undeva la 1200. In anul 1944 trupele rusesti au devastat biblioteca si au golit camerele castelului de toate tablourile si piesele de valoare. Pe timpul comunismului, Castelul Teleki din Posmus a fost folosit ca IAS, iar astazi a fost renovat cu fonduri europene.
 - Parcul Dendrologic Arcalia si Castelul Arcalia (vedere exterioara). Arcalia este una dintre cele mai vechi localitati ale judetului Bistrita-Nasaud, prima sa atestare documentara fiind consemnata in prima jumatate a secolului al XIV-lea. In 1673 Arcalia a intrat in posesia familiei nobiliare Banffy, iar in urmatoarele doua secole a fost mostenita de catre membrii familiei Bethlen. Din 1963, domeniul Arcalia a fost preluat de Universitatea Babes-Bolyai.
Cazare la Hotel Bistrita 3* sau similar in Bistrita.

Ziua 2

Mic dejun. Vom vizita:
 - Muzeul Memorial Liviu Rebreanu. Aici vom avea ocazia sa aflam viata marelui autor si sa vedem locul unde a luat nastere romanul Ion.
 - Muzeul Graniceresc Nasaudean cuprinde colectii de diferite obiecte, documente, manuscrise, corespondente ale granicerilor. La initiativa carturarului Iulian Martian, se hotara organizarea muzeului, care va fi deschis in 1931.
 - Costume Populare - Virginia Linul. Vom face o scurta vizita la magazinul doamnei Virginia Linu pentru a afla povestea costumului popular.
 - Muzeul Memorial George Cosbuc. Vom putea admira lucruri personale ale poetului, incaperile si mobilierul familiei si vom afla lucruri mai putin cunoscute despre viata si opera marelui poet.
 - Muzeul Cuibul Viselor valorifica obiecte care au apartinut lui Liviu Rebreanu. Colectia etnografica detine piese vechi de pe Valea Superioara a Somesului (icoane, lazi de zestre, obiecte de imbracaminte etc.), iar colectia de istorie expune piese datand din perioada romana (piese cu caracter militar, bancnote vechi etc.).
 - Muzeul Etnografic si al Mineritului Rodna. Colectia muzeului se compune din bunuri etnografice, esantioane minerale si unelte de minerit. In muzeu se afla amenajata o camera taraneasca traditionala care cuprinde: un cuptor cu vatra, blidare de-a lungul peretilor din anul 1886, ruda peste care se atarnau obiectele mari, de pret, masa cu patru scaune foarte vechi, podisor, pat, copilet si nu in ultimul rand lada de zestre, vopsita in culori inchise, datand din 1866. Portul popular este reprezentat prin toate piesele de imbracaminte atat barbatesti cat si femeiesti, intr-un proces evolutiv, de la cele mai vechi la cele mai noi.
 - Ruinele Cetatii Rodnei se afla in localitatea cu nume omonim. Cetatea Rodnei este atestata documentar in anul 1235 langa bogatul complex minier al Rodnei. Ea era situata la granita Imperiului Austro-Ungar cu Romania, facand parte din sistemul de aparare din nord-estul Transilvaniei. Din vechea cetate a mai ramas un turn masiv de piatra legat de un zid. Accesul la ruine se face prin curtea bisericii Adormirea Maicii Domnului.
 - Turnul Slaninilor din Dumitra (vedere exterioara) ridicat de colonistii sasi in 1488 era folosit datorita zidurilor groase de 2 metri ca spatiu de depozitare a hranei. La primul etaj al turnului erau incuiate proviziile oamenilor din sat, iar la fiecare sfarsit de saptamana se trageau clopotele si satenii veneau sa isi ia ratia de slanina pentru toata saptamana.
 - Vom afla istoria orasului sasesc Bistrita plecand intr-un tur pietonal: Piata Centrala cu ansamblul Sugalete, Casa Argintarului, Turnul Dogarilor, Zidurile orasului, Sinagoga si Biserica Minorititilor. Bistrita este singurul oras din Romania care are inclus pe stema orasului simbolul unei case regale a Europei, dinastia de Anjou.
Cazare la Hotel Bistrita 3* sau similar in Bistrita.

Ziua 3

Mic dejun. Vom vizita:
 - Scurta oprire la Sighisoara. Centrul istoric al orasului Sighisoara este singurul centru locuit din tara noastra care este inscris pe lista Patrimoniului UNESCO. Construita de catre colonistii sasi in secolul al XII-lea pe malul Tarnavei Mari, cetatea este pe doua etaje, pe cel de sus aflandu-se Biserica din Deal si Scoala, iar la baza fiind cladirile cetatii.

Plecare catre Bucuresti, sosire in jurul orei 22:00, in functie de trafic.

Ziua 1

Plecare din Bucuresti la ora 06:00 (Piata Constitutiei, in fata Casei Poporului, parcarea mare) pe ruta Bucuresti - Brasov - Sighisoara - Targu Mures - Bistrita.
 - Castelul Teleki din Posmus a fost construit in anii 1700, Mihaly Teleki, cancelar al Transilvaniei, iar satul Posmus a fost fondat de sasi undeva la 1200. In anul 1944 trupele rusesti au devastat biblioteca si au golit camerele castelului de toate tablourile si piesele de valoare. Pe timpul comunismului, Castelul Teleki din Posmus a fost folosit ca IAS, iar astazi a fost renovat cu fonduri europene.
 - Parcul Dendrologic Arcalia si Castelul Arcalia (vedere exterioara). Arcalia este una dintre cele mai vechi localitati ale judetului Bistrita-Nasaud, prima sa atestare documentara fiind consemnata in prima jumatate a secolului al XIV-lea. In 1673 Arcalia a intrat in posesia familiei nobiliare Banffy, iar in urmatoarele doua secole a fost mostenita de catre membrii familiei Bethlen. Din 1963, domeniul Arcalia a fost preluat de Universitatea Babes-Bolyai.
Cazare la Hotel Bistrita 3* sau similar in Bistrita.

Ziua 2

Mic dejun. Vom vizita:
 - Muzeul Memorial Liviu Rebreanu. Aici vom avea ocazia sa aflam viata marelui autor si sa vedem locul unde a luat nastere romanul Ion.
 - Muzeul Graniceresc Nasaudean cuprinde colectii de diferite obiecte, documente, manuscrise, corespondente ale granicerilor. La initiativa carturarului Iulian Martian, se hotara organizarea muzeului, care va fi deschis in 1931.
 - Costume Populare - Virginia Linul. Vom face o scurta vizita la magazinul doamnei Virginia Linu pentru a afla povestea costumului popular.
 - Muzeul Memorial George Cosbuc. Vom putea admira lucruri personale ale poetului, incaperile si mobilierul familiei si vom afla lucruri mai putin cunoscute despre viata si opera marelui poet.
 - Muzeul Cuibul Viselor valorifica obiecte care au apartinut lui Liviu Rebreanu. Colectia etnografica detine piese vechi de pe Valea Superioara a Somesului (icoane, lazi de zestre, obiecte de imbracaminte etc.), iar colectia de istorie expune piese datand din perioada romana (piese cu caracter militar, bancnote vechi etc.).
 - Muzeul Etnografic si al Mineritului Rodna. Colectia muzeului se compune din bunuri etnografice, esantioane minerale si unelte de minerit. In muzeu se afla amenajata o camera taraneasca traditionala care cuprinde: un cuptor cu vatra, blidare de-a lungul peretilor din anul 1886, ruda peste care se atarnau obiectele mari, de pret, masa cu patru scaune foarte vechi, podisor, pat, copilet si nu in ultimul rand lada de zestre, vopsita in culori inchise, datand din 1866. Portul popular este reprezentat prin toate piesele de imbracaminte atat barbatesti cat si femeiesti, intr-un proces evolutiv, de la cele mai vechi la cele mai noi.
 - Ruinele Cetatii Rodnei se afla in localitatea cu nume omonim. Cetatea Rodnei este atestata documentar in anul 1235 langa bogatul complex minier al Rodnei. Ea era situata la granita Imperiului Austro-Ungar cu Romania, facand parte din sistemul de aparare din nord-estul Transilvaniei. Din vechea cetate a mai ramas un turn masiv de piatra legat de un zid. Accesul la ruine se face prin curtea bisericii Adormirea Maicii Domnului.
 - Turnul Slaninilor din Dumitra (vedere exterioara) ridicat de colonistii sasi in 1488 era folosit datorita zidurilor groase de 2 metri ca spatiu de depozitare a hranei. La primul etaj al turnului erau incuiate proviziile oamenilor din sat, iar la fiecare sfarsit de saptamana se trageau clopotele si satenii veneau sa isi ia ratia de slanina pentru toata saptamana.
 - Vom afla istoria orasului sasesc Bistrita plecand intr-un tur pietonal: Piata Centrala cu ansamblul Sugalete, Casa Argintarului, Turnul Dogarilor, Zidurile orasului, Sinagoga si Biserica Minorititilor. Bistrita este singurul oras din Romania care are inclus pe stema orasului simbolul unei case regale a Europei, dinastia de Anjou.
Cazare la Hotel Bistrita 3* sau similar in Bistrita.

Ziua 3

Mic dejun. Vom vizita:
 - Scurta oprire la Sighisoara. Centrul istoric al orasului Sighisoara este singurul centru locuit din tara noastra care este inscris pe lista Patrimoniului UNESCO. Construita de catre colonistii sasi in secolul al XII-lea pe malul Tarnavei Mari, cetatea este pe doua etaje, pe cel de sus aflandu-se Biserica din Deal si Scoala, iar la baza fiind cladirile cetatii.

Plecare catre Bucuresti, sosire in jurul orei 22:00, in functie de trafic.