Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

TURCIA – ANATOLIA si MESOPOTAMIA 2024 pachet 12 zile plecare din Bucuresti zbor Turkish Airlines

Descriere

Destinatie: Turcia

Durata: 1 zi, fara cazare

Ankara – Hattusa – Yazilikaya – Amasya – Trabzon – Erzurum – Tatvan – Lacul Van – Diyarbakir – Muntele Nemrut – Sanliurfa – Gobekli Tepe – Mardin

Situri UNESCO vizitate: fortareata Diyarbakir si Gradinile Hevsel, capitala hititilor Hattusa, Muntele Nemrut, situl Gobekli Tepe

Orase situate pe Drumul Matasii: Trabzon, Erzurum, Amasya, Diyarbakir, Mardin

Gastronomie turca: Ankara tava, kokorec, bulgur pilavi, kuymac, hamsi, otlu peynir, chor, cig kofte, lahmacun, sillik

Experiente locale: vizita Manastirea Sumela, urcare pe Muntele Nemrut, vizita la situl Gobekli Tepe
Descriere program


Ziua 1 (Sambata 14.09.2024): Bucuresti – Istanbul – Ankara


Prezentare la Aeroportul Henri Coanda Bucuresti-Otopeni la ora 06:30 si intalnire cu insotitorul roman de grup. Imbarcare pe cursa Turkish Airlines TK1044 cu decolare la ora 09:35 spre Istanbul. Aterizare la Istanbul la ora locala 11:00. Dupa escala in Istanbul, imbarcare pe cursa TK2154 cu decolare la ora 14:00. Aterizare la Ankara la ora 15:10. Intalnire cu ghidul local care ne va face o prima prezentare a orasului. Ankara a fost cucerita de Alexandru cel Mare in anul 333 I.Hr., fiind  ulterior incorporata in Imperiul Roman de catre Imparatul Augustus in anul 25 I.Hr., astfel devenind un oras important de granita al imperiului. In 1919, Mustafa Kemal Ataturk si-a stabilit cartierul general la Ankara pentru a-l transforma in centrul rezistentei impotriva sultanului otoman si a fortelor grecesti dupa Primul Razboi Mondial. Orasul a fost declarat capitala Turciei in 1923. In prezent, Ankara este al doilea oras ca marime al tarii si gazduieste birouri guvernamentale, organizatii internationale si multe ambasade, institutii si companii straine. Tranfer privat la hotel. Cazare la Hotel Anemon 4* sau similar.


Mese: cina


Ziua 2 (Duminica 15.09.2024): Ankara


Mic dejun. Vom explora Ankara, fiind martorii trecutului sau roman, selgiucid si otoman. Vom incepe turul panoramic cu Citadela (castelul medieval), fara indoiala, cel mai turistic obiectiv al capitalei Turciei. Zidurile vechi ale castelului, aleile pietruite, micile studiouri de arta, muzicienii ambulanti, cafenelele elegante si magazinele care vand o gama variata de marfuri sunt atractiile pe care le ofera. Desi nu exista dovezi concrete despre cand a fost construit initial, unii arheologi considera ca hititii, care aveau o garnizoana militara in Ankara, au construit castelul. In ultimele secole, cetatea a fost locuita pe rand de romani, bizantini si turci selgiucizi si a fost folosita in principal in scopuri de aparare. Dealul pe care este situat ofera privelisti uluitoare ale orasului. Vom continua cu Muzeul Civilizatiilor Anatoliene,  care se mandreste cu o gama larga de exponate ce prezinta istoria umanitatii din cele mai vechi timpuri pana in zilele noastre. Datorita colectiei sale impresionante, muzeul a primit prestigiosul titlu de „Muzeul European al Anului” in 1997. Vom continua cu Mausoleul Anitkabir, construit pentru a-l onora pe Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul si liderul Republicii Turce, ideea construirii acestui monument fiind initiata de poporul turc, care a dorit sa-i aduca un omagiu marelui sau conducator. Vom incheia turul cu vizita la Biblioteca Nationala, recent inaugurata, parte a Complexul Prezidential. Deși biblioteca este in prezent cea mai mare biblioteca din Turcia, isi propune sa devina una dintre bibliotecile de top din lume prin serviciile si colectia sa. Cazare la Hotel Anemon 4* sau similar.


Mese: mic dejun si cina


Ziua 3 (Luni 16.09.2024): Ankara – Hattusa – Yazilikaya – Amasya 


Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre Hattusa – capitala antica a hittitilor, aflata pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Hittitii au fost o civilizatie remarcabila, care au ocupat zona dintre Marea Egee prin Anatolia, nordul Siriei si pana la Raul Eufrat. Situl este renumit pentru modelul de urbanizare, tipurile variate de constructie si structurile ornamentale. Orasul era puternic fortificat cu un zid dublu, peste 100 de turnuri si 5 porti, bogat decorate fiind: Poarta Leilor, Poarta Regilor si Poarta Sfinxului. Unele dintre zidurile orasului prezinta cea mai lunga inscriptie hieroglifica hittita cunoscuta din cultura imperiului. La nord de capitala Hattusa se afla sanctuarul de stanci Yazilikaya, un templu in aer liber, cu doua incaperi naturale taiate in roca de baza, ai caror pereti sunt bogat ornamentati, prezentand diverse zeitati. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Amasya, fosta capitala a regatului pontic si punct comercial pe Drumul Matasii. Mormintele sapate in stanca ale regilor pontici care domina cetatea si orasul dateaza din sec. IV I.Hr. Amasya isi are un loc special si in istoria moderna a Turciei deoarece aici Mustafa Kemal Ataturk si companionii sai credinciosi au pregatit si telegrafiat in toata tara Circulara de la Amasya, considerata primul document scris care a pus in miscare Razboiul pentru Independenta Turciei. Cazare la Hotel Payidar 4* sau similar.


Mese: mic dejun si cina


Ziua 4 (Marti 17.09.2024): Amasya - Trabzon 


Mic dejun. Astazi ne vom indrepta spre Trabzon si vom urma un traseu foarte frumos, pe tarmul sudic al Marii Negre. Trabzon este unul dintre cele mai populare orase din Turcia, cu mii de ani de istorie si nenumarate bogatii culturale. Orasul, situat pe stravechiul Drum al Matasii, este recunoscut pentru folclorul local, importanta acordata sportului, finetea artizanatului si bucataria locala. Istoria orasului dateaza de 2000 de ani, Mehmet Cuceritorul a cucerit Trabzon, care a supravietuit perioadelor romane si bizantine, iar Suleiman Magnificul a crescut in acest oras. Cazare la Hotel Anemon 4* sau similar.


Mese: mic dejun si cina


Ziua 5 (Miercuri 18.09.2024): Trabzon 


Mic dejun. Vom face un tur panoramic al orasului Trabzon in care vom vedea Castelul (exterior), construit pe fundatiile antice din perioada bizantina, Conacul Ataturk, care poarta amprenta arhitecturii renascentiste europene si occidentale, construit ca resedinta de vara, Hagia Sofia, fosta biserica bizantina si Moscheea Gülbahar Hatun (sec. XVI). In continuarea zilei ne vom indrepta spre Lacul Uzungol - centru de ecoturism, unul ntre cele mai importante destinatii turistice din Trabzon si Turcia, cu privelisti uluitoare. Cazare la Hotel Anemon 4* sau similar.


Mese: mic dejun si cina 


Ziua 6 (Joi 19.09.2024): Trabzon – Manastirea Sumela – Erzurum 


Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre Manastirea Sumela, construita in numele Fecioarei Maria si cunoscuta cu acest nume de catre localnici, a fost infiintata in sec. IV de doi calugari pe nume Barnaba si Sofronios, care au venit din Atena si au construit aici o mica biserica. A fost extinsa intr-o manastire in timpul Imperiului Bizantin. Manastirea Sumela este construita intr-o pestera naturala, fiind o comoara culturala importanta ce continua sa-si fascineze vizitatorii prin aspectul sau, dar si prin frescele ce infatiseaza scene din Biblie. Manastirea a devenit muzeu si este o atractie turistica populara si datorita locatiei, structurii si peisajului sau uluitor. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Erzurum, oras cu o istorie veche, cucerit de-a lungul timpului de sciti, persi, romani, bizantini, sasanizi, arabi, selciugizi, mongoli, safavizi si desigur, de turcii otomani. Printre conducatorii faimosi care au cucerit acest oras ii amintim pe Alexandru cel Mare si Timur Lenk. Cazare la Hotel Zade 4* sau similar.


Mese: mic dejun si cina


Ziua 7 (Vineri 20.09.2024): Erzurum – Tatvan 


Mic dejun. Dimineata vom face un tur panoramic in Erzurum, cunoscut drept poarta de intrare in Anatolia, oras situat pe istoricul Drum al Matasii si vom vedea Medrasa Cifte Minareti (medrasa cu turnuri gemene), monument arhitectural selgiucid care a devenit simbolul orasului; Medrasa Yakutiye, un exemplu fin si rar supravietuitor in Turcia de arhitectura din perioada dinastiei mongole Ilkhanate care a condus sud-vestul Asiei intre 1256 si 1335; Castelul, situat pe un deal care ofera privelisti frumoase asupra orasului, a fost construit de Teodosie cel Mare in timpul domniei sale in sec. V. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Tatvan, oras situat pe tarmul vestic al Lacului Van, regiune care a fost inima armenilor in perioada dintre sec. III IHr. si sfarsitul sec. XIX. Cazare la Hotel The Crater 4* sau similar.


Mese: mic dejun si cina


Ziua 8 (Sambata 21.09.2024): Tatvan – Lacul Van – Insula Akdamar – Van – Tatvan  


Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre debarcader pentru a lua vaporasul catre Insula Akdamar unde vom vizita Biserica Sfintei Cruci (915-921), bogat decorata cu fresce, a fost initial o importanta catedrala armeana, ridicata drept scaun episcopal pentru patriarhul ortodox armean. A fost construita in timpul domniei Regelui Gagik I, ca parte a unui complex care mai includea un palat imperial, o manastire, precum si strazi, gradini si parcuri terasate. In continuarea zilei ne vom indrepta spre orasul Van pentru a face un scurt tur de oras care va include Fortareata, constructie masiva din piatra din timpul regatatului Urartu in sec. IX-VI I.Hr. si Muzeul de Arheologie si Etnografie, un muzeu nou, dar care ne va atrage instantaneu in povestea epica a regiunii, locul de nastere si casa multor culturi si civilizatii diverse de-a lungul istoriei. Cazare la Hotel The Crater 4* sau similar.


Mese: mic dejun si cina 


Ziua 9 (Duminica 22.09.2024): Tatvan – Diyarbakir


Mic dejun. Ne vom indrepta spre Diyarbakir, oras fortificat situat pe malul raului Tigru, care incepand din cele mai vechi timpuri a fost condus de huri, hittiti si asirieni si ulterior de persi, macedoneni, romani, mongoli si selgiucizi. Vom face un tur al orasului in care vom admira cea mai faimoasa structura care marturiseste bogatul patrimoniu istoric din Diyarbakir, Fortareata care impreuna cu Gradinile Hevsel pe afla pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. In continuare vom vedea Marea Moschee, cea mai veche din Anatolia (sec. XI), Biserica Orthodoxa Siriaca, construita  in sec. III, fiind si azi folosita ca lacas de cult; Biserica Armeneasca, cea mai mare biserica armeana din Orientul Mijlociu. Vom incheia turul cu o vizita la Hasan Pasa Han, un caravanserai care in prezent este un loc ce adaposteste magazine de covoare, suveniruri, cafenele si restaurante. Cazare la Hotel Anemon 4* sau similar.


Mese: mic dejun si cina


Ziua 10 (Luni 23.09.2024): Diyarbakir – Muntele Nemrut – Sanliurfa  


Mic dejun. Astazi ne vom indrepta spre Muntele Nemrut, unul dintre cele mai inalte varfuri din estul Muntilor Taurus, celebru pentru complexul de statui gigantice aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Antiochus I, conducator grec, si-a construit acest sanctuar-mormant si a decorat intreaga zona de deasupra camerei funerare cu statui colosale. Urcand, vom observa pe platoul din varf principalul grup de statui infatisand zeitati pazite de statui ale unui leu si unui vultur, de o parte si de alta. Leul, regele animalelor, reprezenta puterea pamanteasca, iar vulturul, vestitorul zeilor, reprezenta puterea cereasca. In ceea ce priveste modul in care a fost conceput monumentalul mormant al lui Antiochus I, istoricii sunt de parere ca acesta este o dovada de iscutime inginereasca deosebita. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Sanliufa, “Orasul Credintei”, unul dintre cele mai vechi centre din istoria civilizatiei, unde modernul si traditionalul coexista, oferind o experienta magnifica de istorie si arheologie. A fost centrul multor credinte, de la religii politeiste la cele monoteiste. Cazare la Hotel Tessera 4* sau similar.


Mese: mic dejun si cina


Ziua 11 (Marti 24.09.2024): Sanliurfa – Gobekli Tepe – Midyat – Mardin  


Mic dejun. Vom face un scurt tur de oras care va include una dintre cele mai importante atractii turistice din Sanliurfa, bazinele cu pesti Balikli Gol si Ayn-i Zeliha. Potrivit legendei, regele Nimrod l-a aruncat pe Avraam in cuptor, dar Dumnezeu a intervenit pentru a-l salva, a transformat cuptorul in bazin cu apa si jarul in peste; Moscheea Rızvaniye (sec. XVIII), Pestera Profetului Avraam, important loc de pelerinaj. In continuare ne vom indrepta spre Gobekli Tepe cel mai vechi templu arheologic din lume. Structurile megalitice au fost probabil folosite in ritualuri de natura funerara. Stalpii distinctivi sunt sculptati cu imagini infatisand animale salbatice, oferind o perspectiva asupra modului de viata si a credintelor oamenilor care traiau in Mesopotamia cu aprox. 11.500 de ani in urma. In continuarea zilei ne vom deplasa spre Manastirea Mor Gabriel, cea mai veche manastire ortodoxa siriaca din lume, ridicata in sec. IV. In incheierea zilei ne vom indrepta pentru cazare in Mardin, unul dintre cele mai inedite orase din Turcia cu structura culturala si o pozitie geografica remarcabila intre raurile Tigru si Eufrat. Cazare la Hotel Mesopotamia Garden 4* sau similar.


Mese: mic dejun si cina 


Ziua 12 (Miercuri 25.09.2024): Mardin – Istanbul – Bucuresti 


Mic dejun. Dimineata vom face un scurt tur in Mardin, un oras cu o istorie lunga. Se estimeaza ca prima asezare a aparut in regiune acum 3000 de ani. Regiunea a fost stapanita de asirieni, hittiti, mezi, bizantini, iar din sec. XI a trecut sub administrarea otomana. Mardin situat pe ruta comerciala Drumul Matasii, a fost una dintre cele mai vechi asezari din Mesopotamia Superioara. Primul lucru pe care il vom sesiza in Mardin sunt casele din calcar, racoroase in timpul verii si calduroase in timpul iernii. Soarele Mesopotamiei reflectat in zidurile din calcar ce decoreaza tot orasul in galben ofera o priveliste fantastica. Acesta este motivul pentru care Mardin este cunoscut sub denumirea de ”Orasul Soarelui”. In continuarea zilei, transfer privat la aeroportul din Mardin pentru imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines TK2679 cu decolare la ora locala 14:00 spre Istanbul. Sosire la Istanbul la ora 16:05. Dupa escala la Istanbul, imbarcare pe cursa TK1045 cu decolare spre Bucuresti la ora 19:00. Aterizare la Otopeni-Henri Coanda la ora locala 20:20.


Mese: mic dejun

Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIM 20 PERSOANE. Pentru un grup de 15-19 persoane se percepe un supliment de 190 euro/persoana; pentru un grup mai mic de 15 persoane excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face cel mai tarziu cu 21 zile inaintea plecarii.  De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat, pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


ATENTIE! Persoanele cu nevoi speciale (femei insarcinate, minori neinsotiti, etc) si dizabilitati trebuie sa anunte situatia in cauza, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii. Nu ne asumam eventualele servicii ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervare si in contractul de prestari servicii.

Descriere cazare

Ankara – Hotel Anemon 4* sau similar https://anemonhotels.com/hotel/anemon-ankara/


Amasya – Hotel Payidar 4* sau similar https://www.booking.com/hotel/tr/beyoglu-otel.en-gb.html 


Trabzon – Hotel Anemon 4* sau similar https://anemonhotels.com/hotel/anemon-trabzon/ 


Erzurum – Hotel Zade 4* sau similar https://otelzade.com.tr/


Tatvan – Hotel The Crater 4* sau similar http://www.thecraterhotel.com.tr/ 


Diyarbakir – Hotel Anemon 4* sau similar https://anemonhotels.com/hotel/anemon-diyarbakir/ 


Sanliurfa – Hotel Tessera 4* sau similar https://sites.google.com/view/tessera-hotel/ 


Mardin – Hotel Mesopotamia Garden 4* sau similar https://mesopotamiagardenhotel.com/tr/

Informatii utile calatoriilor in Turcia:

Viza: nu este necesara viza pentru o sedere de max. 90 de zile


Limba oficiala:  turca; 


Ora locala: 0h/+1h fata de Romania


Moneda oficiala: lira turceasca (curs oficial 1 EUR = 29,8 TRY ; 1 USD = 28,2 TRY); in hoteluri si anumite magazine se poate folosi cardul de credit, dar predomina platile in numerar; se poate achita in anumite locuri direct in EUR sau USD; va recomandam sa aveti pentru plati/schimb valutar bancnote de EUR sau/si USD in stare buna


Vestimentatie: in functie de perioada calatoriei se recomanda a avea in calatorie haine adecvate, respectiv haine subtiri din fibre naturale in zilele calduroase de vara si haine groase in timpul iernii; este recomandata tinuta decenta, regula impusa la vizitarea lacasurilor de cult; in bagaj se recomanda a avea o esarfa, sapca sau palarie pentru protectie impotriva soarelui, precum si ochelari de soare; in anumite lacasuri de cult accesul se face fara incaltaminte


Ambasada Romaniei in Turcia: 


Sectia Consulara  (relatia cu cetatenii)


Kiz Kulesi Sok. no. 7, Gazi Osman Pasa (GOP), 06610, Ankara


Telefoane:  +90.312.447.7945 - Linie telefonica pentru cetatenii romani 


+90.312.447.7940 - Linie telefonica call-center MAE pentru cetatenii romani


e-mail: contact@informatiiconsulare.ro


Telefon pentru cazuri consulare urgente: 


+90.532.318.1726  (la acest numar NU se furnizeaza informatii consulare)

Informatii Utile Generale

Trebuie sa va prezentati la aeroport la intalnirea cu reprezentant/insotitor de grup, cu 3 ore inainte de ora anuntata pentru decolarea avionului! Prezentarea biletului de avion la imbarcare este obligatorie! Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala 23 kg si max.8 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager.


ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.


Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/ a agentului care a efectuat inscrierea,  orice modificare se taxeaza cu 25 euro/modificare/rezervare pana la emiterea biletelor; 


Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00);


Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea. 


Exista hoteluri unde copilul pana la 11,99 ani este acceptat sa doarma in pat cu parinti si astfel are gratuitate la cazare sau o reducere foarte mare. 


Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului;


Toate unitatile de cazare, precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;


Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.


Important! Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.

Servicii ghid/ insotitor de grup


Cocktail Holidays asigura un insotitor de grup pe perioada mentionata, vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbarea ordinii desfasurarii acestuia, ore), fara a afecta insa structura serviciilor. In cazul in care exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului. 


Mijloace de transport

ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.


In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor regulat), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur sunt destinate deplasarii catre/de la destinatie. 


Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil, iar agentia organizatoare nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele modificari.


Asezarea in microbuz/autocar la destinatie se face de catre insotitiorul de grup, pe baza listei cu ordinea inscrierii la program, incepand cu randul 2 de scaune din mijlocul de transport. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.

Asigurari

Prezentul pachet de servicii include:


Asigurare privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare Seria I 56653  – valabila pana la 02.01.2024  (emisa de Societatea OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A.).


Optional, va recomandam sa incheiati asigurarea medicala si storno, Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tariful de 32 eur/ pers.

Informatii despre sejur

Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte:


Detalii reprezentant Cocktail Holidays pe parcursul excursiei – nume, telefon;


Detalii reprezentant Cocktail Holidays in aeroport Romania – nume, telefon;


Orar de zbor actualizat;

Modalitate de plata si penalizari

In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:


- 30% se achita la momentul confirmarii rezervarii;


- diferenta pana la 50% cu 60 de zile inainte de plecare


- diferenta pana la 100% cu 35 de zile inainte de plecare


Pentru solicitari cu mai putin de 35 de zile inainte de data plecarii, plata se face integral la data rezervarii.


Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii.


Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:


- 30% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 60zile inainte de inceperea sejurului;


- 50% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 59zile – 35zile inainte de data inceperii sejurului;


- 100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 34 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare.

Eventuale evolutii ale pretului

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.


Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea  taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.


Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare.


In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

Date generale despre documentele de calatorie


Cetatenii romani pot calatori in Turcia cu pasaportul turistic valabil minim 150 de zile de la data incheierii calatoriei pentru o perioada de max. 30 de zile. Pasapoartele care nu contin semnatura titularului sunt considerate documente de calatorie invalide, iar posesorilor le poate fi refuzata imbarcarea sau intrarea in statul de destinatie.  


Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT !!!


Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!


1.Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina detalii referitoare la deplasare personal de la Ambasada din Bucuresti!


2.Cetateni straini – trebuie sa intrebe personal la ambasadele din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii;


Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aibe un set de documente pentru a trece frontiera.


a.Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este prezent in deplasare;


b.Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces.


c.Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort.


d.Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.


Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro.


Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu accepta turistul sa paraseasca teritoriul Romaniei sau sa nu-i acorde intrarea pe teritoriul statului unde face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.


Informatii Standard

ATENTIE! Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, pe langa informatiile precontractuale din descrierea programului, agentia de turism organizatoare si agentia de turism intermediara trebuie sa furnizeze calatorului si:


Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, atat agentia de turism organizatoare cat si agentia de turism intermediara, trebuie sa furnizeze calatorului informatiile standard valabile pentru acest pachet turistic. Acestea se descarca de pe link-ul: https://informatiicalatorie.cocktailholidays.ro/informatii-standard/


Informatiile de mai sus sunt valabile si vor fi folosite doar in cazul in care Cocktail Holidays este agentia organizatoare, iar agentia de unde se oferteaza / achizitioneaza pachetul actioneaza ca intermediar.


Oferta detaliata si Formularul cu informatii standard sunt parte integranta a contractului privind pachetul de servicii de calatorie achizitionat si nu pot fi modificate decat prin acordul explicit al partilor contractante.


Cocktail Holidays nu isi asuma raspunderea in cazul in care informatiile de mai sus nu sunt inmanate turistilor, la momentul ofertarii pachetelor.

Protectia datelor personale


Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc.), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.


Servicii incluse

2 nopti cazare la Hotel Anemon 4* sau similar in Ankara
1 noapte cazare la Hotel Payidar 4* sau similar in Amasya
2 nopti cazare la Hotel Anemon 4* sau similar in Trabzon
1 noapte cazare la Hotel Zade 4* sau similar in Erzurum
2 nopti cazare la Hotel The Crater 4* sau similar in Tatvan
1 noapte cazare la Hotel Anemon 4* sau similar in Diyarbakir
1 noapte cazare la Hotel Tessera 4* sau similar in Sanliurfa
1 noapte cazare la Hotel Mesopotamia Garden 4* sau similar in Mardin
mese: 11 mic dejunuri si 11 cine
transport autocar cu A/C adaptat la nr. de turisti
zbor compania Turkish Airlines (bagaj de cala de max. 23 kg; bagaj de mana de max 8 kg)
taxele de aeroport si securitate
tur de oras in Ankara
vizita Hattusa
vizita Yazilikaya
tur de oras in Amasya
tur de oras in Trabzon
tur de oras in Erzurum
excursie la Lacul Uzungol
vizita Manastirea Sumela
excursie cu vaporasul pe Insula Akdamar/Lacul Van
tur de oras in Van
tur de oras in Diyarbakir
urcare pe Muntele Nemrut
vizita Gobekli Tepe
tur de oras in Sanliurfa
vizita Manastirea Mor Gabriel
tur de oras in Mardin
taxele de intrare la obiectivele mentionate in programul turistic
transfer privat cu autocarul aeroport – hotel – aeroport
insotitor roman de grup pe toata durata programului
ghid local

Servicii excluse

mesele si bauturile care nu sunt mentionate ca fiind incluse
taxele de oras (acolo unde se aplica)
bacsisuri pentru ghidul local si soferi se achita direct insotitorului roman de grup la destinatie (total 55 euro/persoana)
excursiile optionale care se pot realiza cu un nr minim de 15 participanti
alte servicii decat cele mentionate in programul excursiei
Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tariful de 32 eur/ pers.

Destinatie: Turcia

Durata: 1 zi, fara cazare

Ankara – Hattusa – Yazilikaya – Amasya – Trabzon – Erzurum – Tatvan – Lacul Van – Diyarbakir – Muntele Nemrut – Sanliurfa – Gobekli Tepe – Mardin

Situri UNESCO vizitate: fortareata Diyarbakir si Gradinile Hevsel, capitala hititilor Hattusa, Muntele Nemrut, situl Gobekli Tepe

Orase situate pe Drumul Matasii: Trabzon, Erzurum, Amasya, Diyarbakir, Mardin

Gastronomie turca: Ankara tava, kokorec, bulgur pilavi, kuymac, hamsi, otlu peynir, chor, cig kofte, lahmacun, sillik

Experiente locale: vizita Manastirea Sumela, urcare pe Muntele Nemrut, vizita la situl Gobekli Tepe
Descriere program


Ziua 1 (Sambata 14.09.2024): Bucuresti – Istanbul – Ankara


Prezentare la Aeroportul Henri Coanda Bucuresti-Otopeni la ora 06:30 si intalnire cu insotitorul roman de grup. Imbarcare pe cursa Turkish Airlines TK1044 cu decolare la ora 09:35 spre Istanbul. Aterizare la Istanbul la ora locala 11:00. Dupa escala in Istanbul, imbarcare pe cursa TK2154 cu decolare la ora 14:00. Aterizare la Ankara la ora 15:10. Intalnire cu ghidul local care ne va face o prima prezentare a orasului. Ankara a fost cucerita de Alexandru cel Mare in anul 333 I.Hr., fiind  ulterior incorporata in Imperiul Roman de catre Imparatul Augustus in anul 25 I.Hr., astfel devenind un oras important de granita al imperiului. In 1919, Mustafa Kemal Ataturk si-a stabilit cartierul general la Ankara pentru a-l transforma in centrul rezistentei impotriva sultanului otoman si a fortelor grecesti dupa Primul Razboi Mondial. Orasul a fost declarat capitala Turciei in 1923. In prezent, Ankara este al doilea oras ca marime al tarii si gazduieste birouri guvernamentale, organizatii internationale si multe ambasade, institutii si companii straine. Tranfer privat la hotel. Cazare la Hotel Anemon 4* sau similar.


Mese: cina


Ziua 2 (Duminica 15.09.2024): Ankara


Mic dejun. Vom explora Ankara, fiind martorii trecutului sau roman, selgiucid si otoman. Vom incepe turul panoramic cu Citadela (castelul medieval), fara indoiala, cel mai turistic obiectiv al capitalei Turciei. Zidurile vechi ale castelului, aleile pietruite, micile studiouri de arta, muzicienii ambulanti, cafenelele elegante si magazinele care vand o gama variata de marfuri sunt atractiile pe care le ofera. Desi nu exista dovezi concrete despre cand a fost construit initial, unii arheologi considera ca hititii, care aveau o garnizoana militara in Ankara, au construit castelul. In ultimele secole, cetatea a fost locuita pe rand de romani, bizantini si turci selgiucizi si a fost folosita in principal in scopuri de aparare. Dealul pe care este situat ofera privelisti uluitoare ale orasului. Vom continua cu Muzeul Civilizatiilor Anatoliene,  care se mandreste cu o gama larga de exponate ce prezinta istoria umanitatii din cele mai vechi timpuri pana in zilele noastre. Datorita colectiei sale impresionante, muzeul a primit prestigiosul titlu de „Muzeul European al Anului” in 1997. Vom continua cu Mausoleul Anitkabir, construit pentru a-l onora pe Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul si liderul Republicii Turce, ideea construirii acestui monument fiind initiata de poporul turc, care a dorit sa-i aduca un omagiu marelui sau conducator. Vom incheia turul cu vizita la Biblioteca Nationala, recent inaugurata, parte a Complexul Prezidential. Deși biblioteca este in prezent cea mai mare biblioteca din Turcia, isi propune sa devina una dintre bibliotecile de top din lume prin serviciile si colectia sa. Cazare la Hotel Anemon 4* sau similar.


Mese: mic dejun si cina


Ziua 3 (Luni 16.09.2024): Ankara – Hattusa – Yazilikaya – Amasya 


Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre Hattusa – capitala antica a hittitilor, aflata pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Hittitii au fost o civilizatie remarcabila, care au ocupat zona dintre Marea Egee prin Anatolia, nordul Siriei si pana la Raul Eufrat. Situl este renumit pentru modelul de urbanizare, tipurile variate de constructie si structurile ornamentale. Orasul era puternic fortificat cu un zid dublu, peste 100 de turnuri si 5 porti, bogat decorate fiind: Poarta Leilor, Poarta Regilor si Poarta Sfinxului. Unele dintre zidurile orasului prezinta cea mai lunga inscriptie hieroglifica hittita cunoscuta din cultura imperiului. La nord de capitala Hattusa se afla sanctuarul de stanci Yazilikaya, un templu in aer liber, cu doua incaperi naturale taiate in roca de baza, ai caror pereti sunt bogat ornamentati, prezentand diverse zeitati. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Amasya, fosta capitala a regatului pontic si punct comercial pe Drumul Matasii. Mormintele sapate in stanca ale regilor pontici care domina cetatea si orasul dateaza din sec. IV I.Hr. Amasya isi are un loc special si in istoria moderna a Turciei deoarece aici Mustafa Kemal Ataturk si companionii sai credinciosi au pregatit si telegrafiat in toata tara Circulara de la Amasya, considerata primul document scris care a pus in miscare Razboiul pentru Independenta Turciei. Cazare la Hotel Payidar 4* sau similar.


Mese: mic dejun si cina


Ziua 4 (Marti 17.09.2024): Amasya - Trabzon 


Mic dejun. Astazi ne vom indrepta spre Trabzon si vom urma un traseu foarte frumos, pe tarmul sudic al Marii Negre. Trabzon este unul dintre cele mai populare orase din Turcia, cu mii de ani de istorie si nenumarate bogatii culturale. Orasul, situat pe stravechiul Drum al Matasii, este recunoscut pentru folclorul local, importanta acordata sportului, finetea artizanatului si bucataria locala. Istoria orasului dateaza de 2000 de ani, Mehmet Cuceritorul a cucerit Trabzon, care a supravietuit perioadelor romane si bizantine, iar Suleiman Magnificul a crescut in acest oras. Cazare la Hotel Anemon 4* sau similar.


Mese: mic dejun si cina


Ziua 5 (Miercuri 18.09.2024): Trabzon 


Mic dejun. Vom face un tur panoramic al orasului Trabzon in care vom vedea Castelul (exterior), construit pe fundatiile antice din perioada bizantina, Conacul Ataturk, care poarta amprenta arhitecturii renascentiste europene si occidentale, construit ca resedinta de vara, Hagia Sofia, fosta biserica bizantina si Moscheea Gülbahar Hatun (sec. XVI). In continuarea zilei ne vom indrepta spre Lacul Uzungol - centru de ecoturism, unul ntre cele mai importante destinatii turistice din Trabzon si Turcia, cu privelisti uluitoare. Cazare la Hotel Anemon 4* sau similar.


Mese: mic dejun si cina 


Ziua 6 (Joi 19.09.2024): Trabzon – Manastirea Sumela – Erzurum 


Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre Manastirea Sumela, construita in numele Fecioarei Maria si cunoscuta cu acest nume de catre localnici, a fost infiintata in sec. IV de doi calugari pe nume Barnaba si Sofronios, care au venit din Atena si au construit aici o mica biserica. A fost extinsa intr-o manastire in timpul Imperiului Bizantin. Manastirea Sumela este construita intr-o pestera naturala, fiind o comoara culturala importanta ce continua sa-si fascineze vizitatorii prin aspectul sau, dar si prin frescele ce infatiseaza scene din Biblie. Manastirea a devenit muzeu si este o atractie turistica populara si datorita locatiei, structurii si peisajului sau uluitor. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Erzurum, oras cu o istorie veche, cucerit de-a lungul timpului de sciti, persi, romani, bizantini, sasanizi, arabi, selciugizi, mongoli, safavizi si desigur, de turcii otomani. Printre conducatorii faimosi care au cucerit acest oras ii amintim pe Alexandru cel Mare si Timur Lenk. Cazare la Hotel Zade 4* sau similar.


Mese: mic dejun si cina


Ziua 7 (Vineri 20.09.2024): Erzurum – Tatvan 


Mic dejun. Dimineata vom face un tur panoramic in Erzurum, cunoscut drept poarta de intrare in Anatolia, oras situat pe istoricul Drum al Matasii si vom vedea Medrasa Cifte Minareti (medrasa cu turnuri gemene), monument arhitectural selgiucid care a devenit simbolul orasului; Medrasa Yakutiye, un exemplu fin si rar supravietuitor in Turcia de arhitectura din perioada dinastiei mongole Ilkhanate care a condus sud-vestul Asiei intre 1256 si 1335; Castelul, situat pe un deal care ofera privelisti frumoase asupra orasului, a fost construit de Teodosie cel Mare in timpul domniei sale in sec. V. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Tatvan, oras situat pe tarmul vestic al Lacului Van, regiune care a fost inima armenilor in perioada dintre sec. III IHr. si sfarsitul sec. XIX. Cazare la Hotel The Crater 4* sau similar.


Mese: mic dejun si cina


Ziua 8 (Sambata 21.09.2024): Tatvan – Lacul Van – Insula Akdamar – Van – Tatvan  


Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre debarcader pentru a lua vaporasul catre Insula Akdamar unde vom vizita Biserica Sfintei Cruci (915-921), bogat decorata cu fresce, a fost initial o importanta catedrala armeana, ridicata drept scaun episcopal pentru patriarhul ortodox armean. A fost construita in timpul domniei Regelui Gagik I, ca parte a unui complex care mai includea un palat imperial, o manastire, precum si strazi, gradini si parcuri terasate. In continuarea zilei ne vom indrepta spre orasul Van pentru a face un scurt tur de oras care va include Fortareata, constructie masiva din piatra din timpul regatatului Urartu in sec. IX-VI I.Hr. si Muzeul de Arheologie si Etnografie, un muzeu nou, dar care ne va atrage instantaneu in povestea epica a regiunii, locul de nastere si casa multor culturi si civilizatii diverse de-a lungul istoriei. Cazare la Hotel The Crater 4* sau similar.


Mese: mic dejun si cina 


Ziua 9 (Duminica 22.09.2024): Tatvan – Diyarbakir


Mic dejun. Ne vom indrepta spre Diyarbakir, oras fortificat situat pe malul raului Tigru, care incepand din cele mai vechi timpuri a fost condus de huri, hittiti si asirieni si ulterior de persi, macedoneni, romani, mongoli si selgiucizi. Vom face un tur al orasului in care vom admira cea mai faimoasa structura care marturiseste bogatul patrimoniu istoric din Diyarbakir, Fortareata care impreuna cu Gradinile Hevsel pe afla pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. In continuare vom vedea Marea Moschee, cea mai veche din Anatolia (sec. XI), Biserica Orthodoxa Siriaca, construita  in sec. III, fiind si azi folosita ca lacas de cult; Biserica Armeneasca, cea mai mare biserica armeana din Orientul Mijlociu. Vom incheia turul cu o vizita la Hasan Pasa Han, un caravanserai care in prezent este un loc ce adaposteste magazine de covoare, suveniruri, cafenele si restaurante. Cazare la Hotel Anemon 4* sau similar.


Mese: mic dejun si cina


Ziua 10 (Luni 23.09.2024): Diyarbakir – Muntele Nemrut – Sanliurfa  


Mic dejun. Astazi ne vom indrepta spre Muntele Nemrut, unul dintre cele mai inalte varfuri din estul Muntilor Taurus, celebru pentru complexul de statui gigantice aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Antiochus I, conducator grec, si-a construit acest sanctuar-mormant si a decorat intreaga zona de deasupra camerei funerare cu statui colosale. Urcand, vom observa pe platoul din varf principalul grup de statui infatisand zeitati pazite de statui ale unui leu si unui vultur, de o parte si de alta. Leul, regele animalelor, reprezenta puterea pamanteasca, iar vulturul, vestitorul zeilor, reprezenta puterea cereasca. In ceea ce priveste modul in care a fost conceput monumentalul mormant al lui Antiochus I, istoricii sunt de parere ca acesta este o dovada de iscutime inginereasca deosebita. In continuarea zilei ne vom indrepta spre Sanliufa, “Orasul Credintei”, unul dintre cele mai vechi centre din istoria civilizatiei, unde modernul si traditionalul coexista, oferind o experienta magnifica de istorie si arheologie. A fost centrul multor credinte, de la religii politeiste la cele monoteiste. Cazare la Hotel Tessera 4* sau similar.


Mese: mic dejun si cina


Ziua 11 (Marti 24.09.2024): Sanliurfa – Gobekli Tepe – Midyat – Mardin  


Mic dejun. Vom face un scurt tur de oras care va include una dintre cele mai importante atractii turistice din Sanliurfa, bazinele cu pesti Balikli Gol si Ayn-i Zeliha. Potrivit legendei, regele Nimrod l-a aruncat pe Avraam in cuptor, dar Dumnezeu a intervenit pentru a-l salva, a transformat cuptorul in bazin cu apa si jarul in peste; Moscheea Rızvaniye (sec. XVIII), Pestera Profetului Avraam, important loc de pelerinaj. In continuare ne vom indrepta spre Gobekli Tepe cel mai vechi templu arheologic din lume. Structurile megalitice au fost probabil folosite in ritualuri de natura funerara. Stalpii distinctivi sunt sculptati cu imagini infatisand animale salbatice, oferind o perspectiva asupra modului de viata si a credintelor oamenilor care traiau in Mesopotamia cu aprox. 11.500 de ani in urma. In continuarea zilei ne vom deplasa spre Manastirea Mor Gabriel, cea mai veche manastire ortodoxa siriaca din lume, ridicata in sec. IV. In incheierea zilei ne vom indrepta pentru cazare in Mardin, unul dintre cele mai inedite orase din Turcia cu structura culturala si o pozitie geografica remarcabila intre raurile Tigru si Eufrat. Cazare la Hotel Mesopotamia Garden 4* sau similar.


Mese: mic dejun si cina 


Ziua 12 (Miercuri 25.09.2024): Mardin – Istanbul – Bucuresti 


Mic dejun. Dimineata vom face un scurt tur in Mardin, un oras cu o istorie lunga. Se estimeaza ca prima asezare a aparut in regiune acum 3000 de ani. Regiunea a fost stapanita de asirieni, hittiti, mezi, bizantini, iar din sec. XI a trecut sub administrarea otomana. Mardin situat pe ruta comerciala Drumul Matasii, a fost una dintre cele mai vechi asezari din Mesopotamia Superioara. Primul lucru pe care il vom sesiza in Mardin sunt casele din calcar, racoroase in timpul verii si calduroase in timpul iernii. Soarele Mesopotamiei reflectat in zidurile din calcar ce decoreaza tot orasul in galben ofera o priveliste fantastica. Acesta este motivul pentru care Mardin este cunoscut sub denumirea de ”Orasul Soarelui”. In continuarea zilei, transfer privat la aeroportul din Mardin pentru imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines TK2679 cu decolare la ora locala 14:00 spre Istanbul. Sosire la Istanbul la ora 16:05. Dupa escala la Istanbul, imbarcare pe cursa TK1045 cu decolare spre Bucuresti la ora 19:00. Aterizare la Otopeni-Henri Coanda la ora locala 20:20.


Mese: mic dejun

Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIM 20 PERSOANE. Pentru un grup de 15-19 persoane se percepe un supliment de 190 euro/persoana; pentru un grup mai mic de 15 persoane excursia se reprogrameaza. Recalcularea pretului se va face cel mai tarziu cu 21 zile inaintea plecarii.  De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat, pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


ATENTIE! Persoanele cu nevoi speciale (femei insarcinate, minori neinsotiti, etc) si dizabilitati trebuie sa anunte situatia in cauza, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii. Nu ne asumam eventualele servicii ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervare si in contractul de prestari servicii.

Descriere cazare

Ankara – Hotel Anemon 4* sau similar https://anemonhotels.com/hotel/anemon-ankara/


Amasya – Hotel Payidar 4* sau similar https://www.booking.com/hotel/tr/beyoglu-otel.en-gb.html 


Trabzon – Hotel Anemon 4* sau similar https://anemonhotels.com/hotel/anemon-trabzon/ 


Erzurum – Hotel Zade 4* sau similar https://otelzade.com.tr/


Tatvan – Hotel The Crater 4* sau similar http://www.thecraterhotel.com.tr/ 


Diyarbakir – Hotel Anemon 4* sau similar https://anemonhotels.com/hotel/anemon-diyarbakir/ 


Sanliurfa – Hotel Tessera 4* sau similar https://sites.google.com/view/tessera-hotel/ 


Mardin – Hotel Mesopotamia Garden 4* sau similar https://mesopotamiagardenhotel.com/tr/

Informatii utile calatoriilor in Turcia:

Viza: nu este necesara viza pentru o sedere de max. 90 de zile


Limba oficiala:  turca; 


Ora locala: 0h/+1h fata de Romania


Moneda oficiala: lira turceasca (curs oficial 1 EUR = 29,8 TRY ; 1 USD = 28,2 TRY); in hoteluri si anumite magazine se poate folosi cardul de credit, dar predomina platile in numerar; se poate achita in anumite locuri direct in EUR sau USD; va recomandam sa aveti pentru plati/schimb valutar bancnote de EUR sau/si USD in stare buna


Vestimentatie: in functie de perioada calatoriei se recomanda a avea in calatorie haine adecvate, respectiv haine subtiri din fibre naturale in zilele calduroase de vara si haine groase in timpul iernii; este recomandata tinuta decenta, regula impusa la vizitarea lacasurilor de cult; in bagaj se recomanda a avea o esarfa, sapca sau palarie pentru protectie impotriva soarelui, precum si ochelari de soare; in anumite lacasuri de cult accesul se face fara incaltaminte


Ambasada Romaniei in Turcia: 


Sectia Consulara  (relatia cu cetatenii)


Kiz Kulesi Sok. no. 7, Gazi Osman Pasa (GOP), 06610, Ankara


Telefoane:  +90.312.447.7945 - Linie telefonica pentru cetatenii romani 


+90.312.447.7940 - Linie telefonica call-center MAE pentru cetatenii romani


e-mail: contact@informatiiconsulare.ro


Telefon pentru cazuri consulare urgente: 


+90.532.318.1726  (la acest numar NU se furnizeaza informatii consulare)

Informatii Utile Generale

Trebuie sa va prezentati la aeroport la intalnirea cu reprezentant/insotitor de grup, cu 3 ore inainte de ora anuntata pentru decolarea avionului! Prezentarea biletului de avion la imbarcare este obligatorie! Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala 23 kg si max.8 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager.


ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.


Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/ a agentului care a efectuat inscrierea,  orice modificare se taxeaza cu 25 euro/modificare/rezervare pana la emiterea biletelor; 


Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00);


Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea. 


Exista hoteluri unde copilul pana la 11,99 ani este acceptat sa doarma in pat cu parinti si astfel are gratuitate la cazare sau o reducere foarte mare. 


Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului;


Toate unitatile de cazare, precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;


Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.


Important! Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.

Servicii ghid/ insotitor de grup


Cocktail Holidays asigura un insotitor de grup pe perioada mentionata, vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbarea ordinii desfasurarii acestuia, ore), fara a afecta insa structura serviciilor. In cazul in care exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului. 


Mijloace de transport

ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.


In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor regulat), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur sunt destinate deplasarii catre/de la destinatie. 


Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil, iar agentia organizatoare nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele modificari.


Asezarea in microbuz/autocar la destinatie se face de catre insotitiorul de grup, pe baza listei cu ordinea inscrierii la program, incepand cu randul 2 de scaune din mijlocul de transport. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.

Asigurari

Prezentul pachet de servicii include:


Asigurare privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare Seria I 56653  – valabila pana la 02.01.2024  (emisa de Societatea OMNIASIG VIENNA INSURANCE GROUP S.A.).


Optional, va recomandam sa incheiati asigurarea medicala si storno, Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tariful de 32 eur/ pers.

Informatii despre sejur

Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte:


Detalii reprezentant Cocktail Holidays pe parcursul excursiei – nume, telefon;


Detalii reprezentant Cocktail Holidays in aeroport Romania – nume, telefon;


Orar de zbor actualizat;

Modalitate de plata si penalizari

In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:


- 30% se achita la momentul confirmarii rezervarii;


- diferenta pana la 50% cu 60 de zile inainte de plecare


- diferenta pana la 100% cu 35 de zile inainte de plecare


Pentru solicitari cu mai putin de 35 de zile inainte de data plecarii, plata se face integral la data rezervarii.


Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii.


Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:


- 30% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 60zile inainte de inceperea sejurului;


- 50% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 59zile – 35zile inainte de data inceperii sejurului;


- 100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 34 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare.

Eventuale evolutii ale pretului

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.


Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea  taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.


Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare.


In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

Date generale despre documentele de calatorie


Cetatenii romani pot calatori in Turcia cu pasaportul turistic valabil minim 150 de zile de la data incheierii calatoriei pentru o perioada de max. 30 de zile. Pasapoartele care nu contin semnatura titularului sunt considerate documente de calatorie invalide, iar posesorilor le poate fi refuzata imbarcarea sau intrarea in statul de destinatie.  


Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT !!!


Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!


1.Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina detalii referitoare la deplasare personal de la Ambasada din Bucuresti!


2.Cetateni straini – trebuie sa intrebe personal la ambasadele din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii;


Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aibe un set de documente pentru a trece frontiera.


a.Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este prezent in deplasare;


b.Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces.


c.Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort.


d.Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.


Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro.


Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu accepta turistul sa paraseasca teritoriul Romaniei sau sa nu-i acorde intrarea pe teritoriul statului unde face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.


Informatii Standard

ATENTIE! Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, pe langa informatiile precontractuale din descrierea programului, agentia de turism organizatoare si agentia de turism intermediara trebuie sa furnizeze calatorului si:


Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, atat agentia de turism organizatoare cat si agentia de turism intermediara, trebuie sa furnizeze calatorului informatiile standard valabile pentru acest pachet turistic. Acestea se descarca de pe link-ul: https://informatiicalatorie.cocktailholidays.ro/informatii-standard/


Informatiile de mai sus sunt valabile si vor fi folosite doar in cazul in care Cocktail Holidays este agentia organizatoare, iar agentia de unde se oferteaza / achizitioneaza pachetul actioneaza ca intermediar.


Oferta detaliata si Formularul cu informatii standard sunt parte integranta a contractului privind pachetul de servicii de calatorie achizitionat si nu pot fi modificate decat prin acordul explicit al partilor contractante.


Cocktail Holidays nu isi asuma raspunderea in cazul in care informatiile de mai sus nu sunt inmanate turistilor, la momentul ofertarii pachetelor.

Protectia datelor personale


Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc.), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.


Servicii incluse

2 nopti cazare la Hotel Anemon 4* sau similar in Ankara
1 noapte cazare la Hotel Payidar 4* sau similar in Amasya
2 nopti cazare la Hotel Anemon 4* sau similar in Trabzon
1 noapte cazare la Hotel Zade 4* sau similar in Erzurum
2 nopti cazare la Hotel The Crater 4* sau similar in Tatvan
1 noapte cazare la Hotel Anemon 4* sau similar in Diyarbakir
1 noapte cazare la Hotel Tessera 4* sau similar in Sanliurfa
1 noapte cazare la Hotel Mesopotamia Garden 4* sau similar in Mardin
mese: 11 mic dejunuri si 11 cine
transport autocar cu A/C adaptat la nr. de turisti
zbor compania Turkish Airlines (bagaj de cala de max. 23 kg; bagaj de mana de max 8 kg)
taxele de aeroport si securitate
tur de oras in Ankara
vizita Hattusa
vizita Yazilikaya
tur de oras in Amasya
tur de oras in Trabzon
tur de oras in Erzurum
excursie la Lacul Uzungol
vizita Manastirea Sumela
excursie cu vaporasul pe Insula Akdamar/Lacul Van
tur de oras in Van
tur de oras in Diyarbakir
urcare pe Muntele Nemrut
vizita Gobekli Tepe
tur de oras in Sanliurfa
vizita Manastirea Mor Gabriel
tur de oras in Mardin
taxele de intrare la obiectivele mentionate in programul turistic
transfer privat cu autocarul aeroport – hotel – aeroport
insotitor roman de grup pe toata durata programului
ghid local

Servicii excluse

mesele si bauturile care nu sunt mentionate ca fiind incluse
taxele de oras (acolo unde se aplica)
bacsisuri pentru ghidul local si soferi se achita direct insotitorului roman de grup la destinatie (total 55 euro/persoana)
excursiile optionale care se pot realiza cu un nr minim de 15 participanti
alte servicii decat cele mentionate in programul excursiei
Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tariful de 32 eur/ pers.